YÜCEER VE NALLAR BASIN MENSUPLARI İLE BİR ARAYA GELDİ
27 okunma

YÜCEER VE NALLAR BASIN MENSUPLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Candan Yüceer, basın mensupları ile bir araya geldi.

ABONE OL
11 Şubat 2024 21:53
YÜCEER VE NALLAR BASIN MENSUPLARI İLE BİR ARAYA GELDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Tekirdağ İl Başkanı Şenol Özgür Taşmerdivenli, CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ali Engin, CHP Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Volkan Nallar, CHP Tekirdağ Kadın Kolları İl Başkanı Büşranur Pelen’in de katıldığı buluşmada Başkan Adayı Yüceer, gazetecilere çalışmalarından bahsetti.

CHP Tekirdağ İl Başkanı Şenol Özgür Taşmerdivenli’nin konuşmasıyla başlayan buluşmada Taşmerdivenli aday belirleme süreçleri hakkında bilgi verirken ilçe başkanlarını ve aday adaylarının özverili çalışmaları için teşekkür etti.

NALLAR: “İNŞALLAH KURUCUSU OLDUĞUMUZ SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ’Nİ GERİ ALACAĞIZ”

Taşmerdivenli’nin ardından CHP Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Volkan Nallar bir konuşma gerçekleştirirken; “Genel merkezimiz ile sık sık görüşmeler gerçekleştirdik. Daha fazla dargınlıklar olmaması için ilçemizde ön seçimin uygun olacağını ifade ettik. Ön seçimden başarıyla çıktık. Hepimiz yine bir aradayız. Birbirimizden hiç kopmadık. Seçimin hemen ardından diğer aday adayı büyüklerimi, arkadaşlarımı ziyaret ettim. Örgütlenmeden yana hiçbir sıkıntımız olmayacağını söyledim. Şu anda da çok iyi gidiyoruz. Gerek yalnız gerek Candan Hanım geldiğinde sahada dolaşıyoruz. İnsanların bizlere teveccühü çok güzel. İnşallah kurucusu olduğumuz Süleymanpaşa Belediyesi’ni geri alacağız. Tekrar CHP bayrakları sallayacağız. Candan Hanım ile Tekirdağ’a kadın eli değecek. Her şey çok güzel olacak.” dedi.

Son olarak bir konuşma yapıp gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Candan Yüceer ise gazetecilere katılımlarından dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

“ÜLKE EKONOMİSİNE BİZİM KADAR KATMA DEĞER KATMAYAN ŞEHİRLERİN ALDIĞI KAMU YATIRIMLARININ BİZİM SEKİZ KATIMIZ OLDUĞUNU GÖREBİLİYORUZ”

Tekirdağ’ın sorunları çok. Bizlerin de hedefleri sorunları çözmek. Sorunları bilmek yeterli değil. Katkı sunmak gerekiyor. Genel ve yerel siyasette güçleri birleştirmek gerekiyor. Tekirdağ hizmet noktasında bir araya gelmeyi başarabilmiş değil. Bunu başarabilen iller var. Nüfusu bizim yarımız kadar olan ve ülke ekonomisine bizim kadar katma değer katmayan, üretmeyen şehirlerin, aldığı kamu yatırımlarının bizim sekiz katımız olduğunu görebiliyoruz. Burada bir başarısızlık varsa da bu bizlerin başarısızlığıdır. Ülke ekonomisine katma değer yaratan, bir tarafı tarım bir tarafı sanayisi, turizm ve çalışkan genç nüfusu ile vergisini ödeyen bir şehir olarak hak ettiği yatırımları alabilmiş bir şehir değil. Vergi öderken ilk 10 içerisinde, kamu yatırımı alırken de son 10 il arasında yer bulabilen bir şehir. Üvey evlat muamelesi görme, yok sayma var ya da biz yeteri kadar anlatamıyoruz.

“ÇEVRE KİRLİLİĞİ TEKİRDAĞ’IN BÜYÜMESİNİN ÖNÜNDE EN BÜYÜK ENGEL”

İktidar kamu yatırımı yapmıyor diye elimizi kolumuzu bağlayarak oturacak değiliz. Bu şehrin hizmete ihtiyacı var. Çünkü, vatandaş haklı olarak hizmet istiyor. Gelen göç ile birlikte sorunlar da çok hızlı büyüyor. Bir tarafta sanayinin verdiği zorluklar var. Tolere edebileceğimizin üzerinde hızlı büyüyor. Bir tarafta çevre kirliliği ile baskı yapıyor. Şu an çevre kirliliği, Tekirdağ’ın büyümesinin önünde en büyük engel. Bu sorunu çözemezsek düşüş başlayacak. Bu, çöküş demek. Bunun göstergeleri de  hava kirliliği, toprak kirliliği en önemlisi ise su. Suyumuz artık hem yok hem de  var olanı kirli. Yaşayacağımız küresel  ısınma ve kuraklık ile beraber, beş ya da on yıl sonrayı öngörerek söylersek, gelen göçü, sanayi ve tarımı allt alta koyduğumuz da su krizi yaşayacağımız gerçeği önümüzde duruyor. Bunu görmezden gelirsek ve onlar yapmıyor. Su kaynağı bulmuyorlar, baraj yapmıyor dersek, vatandaşımıza su veremez noktaya gelme tehlikesi ile karşı karşıyayız. Tekirdağ için daha yakın bir gerçek. Tekirdağ su fakiri bir şehir. Ne kadar derinden çıkarılırsa ise içerisinde ağır metal, kanser demek. İlk ele alınması gereken konu, su ile ilgili çalışmalar.

“İHTİYAÇLAR VE TALEPLER DOĞRULTUSUNDA PROJELERİ OLUŞTURDUK”

Deprem coğrafyasında yaşadığımız gerçeğini unutmamalıyız. Bununla ilgili Kentsel Dönüşüm A.Ş kuracağız.  Kentsel dönüşüm strateji planımızı hemen hazırlayacağız. Önemli olan sağlam, yıkılmayan binalar yapmak.

Bizim çiftçimiz hala üretmek istiyor. Yüksek girdiler, maliyet, kuraklıkla, sulama yoksulluğu ile mücadele edemiyor.  Topraklar, parçalanmış durumda. Bunları birleştirip, kooperatifleşmeyle, girdi, yem desteği gibi her anlamda ne ihtiyacı varsa büyükşehir olarak, desteklemek yetmiyor. İstihdam, eğitim için okul, yol, sosyal yaşam alanları gibi her şeyi ile yaşam bir bütün. İhtiyaçlar ve talepler doğrultusunda projeleri oluşturduk.

Şehirle ilgili sorunlar ne ise beraber olacağız. İktidarın vekillerini, belediye başkanlarını da  alacağız ve kapı çalacağız, sorunumuzu anlatacağız. Avrupa, dünya fonlarına başvuru yapacağız. Sorunu çözme sorumluluğu bizde olacak ve tabiri caizse top çevirmeyeceğiz. Sorunu duyduğumuz an, o işin sahibi biziz. Bunun sözünü verdik. Bu sistemi oturtmak zorundayız. Çözülmesi gereken çok büyük sorunlar var.

“BENİM İÇİN 11 İLÇE AYNI”

Bizim siyasetimiz 31 Mart’a kadar devam edecek. 1 Nisan günü ise hizmetimiz başlayacak. Hizmette de hangi partili, nereye oy verdi demeden neye ihtiyaç varsa oraya hizmet edilecek. Bizim ilçe hizmet almadı, diğer ilçeye oldu. Bize torpil yapmanız gerekiyor dediklerinde; Torpil yapamam. Benim için 11 ilçe aynı. Hepsi bizim kızanımız, evladımız. Bize düşen, hakkaniyetli ve adaletli şekilde herkesin hakkını vererek, ihtiyaçlarını gidererek, her vatandaşa dokunarak, ayrımsız şekilde hizmet götürerek, en iyi hizmeti sağlamak lazım.

Sorunları hızlı ve etkin şekilde, bu kadar az kaynak ile kamu yatırımı almadan çözebilmemiz için çok iyi bir takım oyunu ile yapabiliriz. Tek başımıza yapabileceğimiz bir şey değil. İlçe belediyelerimiz ile birlikte uyum içinde çalışarak, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ile muhtarlarla, hemşehrilerimizle bir araya gelerek, sorunları hızlı ve etkin şekilde, en az kaynakla çözüme ulaştırabiliriz.”

Soru cevap ile devam eden buluşma hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.